Vævet viscose

Vævet viscose er også kendt som rayon, og kan staves både som viscose og viskose. Det er en stof, som ikke er et rent natur produkt, som f.eks. bomuld, silke og hør. Ej heller er det et syntetisk fremstillet produkt, som f.eks. polyester og nylon. Det er lavet af genskabt cellulose, som egentlig er træ. Træet bliver bearbejdet og nedbrudt til cellulose fibre, hvorefter fibrene væves, som herefter bruges til vævet viscose. Det betyder derfor at egentlig ligger det et sted i mellem naturligt stof og syntetisk stof.

Viscose blev egentlig fremstillet, for at konkurrere med de høje silke priser i gamle dage: Derfor fås der to forskellige typer vævet viscose. En som er blank og føles lidt som silke. Og en anden som er mat og føles mere som bomuld.

Fordele ved at sy med vævet viscose

Vævet viscose har utrolig mange gode fordele. Blandt de mange fordele er blandt andet:

Det føles blødt mod huden og er åndbart.

Viscose har også gode temperaturregulerende egenskaber, som man kan genkende fra f.eks. uld.

Det er super svedabsorberende, og kan suge meget mere fugt, end fx bomuldsstof kan. Derfor vil stoffet også føles ekstra tungt, når det er vådt.

Har man en følelse af, at viscose stoffet krymper efter vask, så kan man med fordel strække det tilbage til sin naturlige form.

Viscose stof som metervarer

Hvis man vælger en viscose med stræk, får man en super fleksibel metervare, der kan stækkes rigtig meget, til når man har brug for god bevægelsesfrihed.

Viscose er gennemgående et super godt produkt til produktion af metervarer, og du kommer ikke til at fortryde, at du valgte netop vævet viscose til dit syprojekt, da det er meget behagelidt at have på.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen