Poplin

Hvad er poplin?

Ordet stammer fra det franske “papelain”, som betyder pavens linned. Og ja, det må siges at være en lækker stof metervare. Poplin er en fast stof som typisk er lavet af bomuld. Men kan også findes med:

 • Silke
 • Uld
 • Viscose
 • Polyester
 • andre fibre blandinger

Det er vævet meget tæt, og er glansfuldt. Det kan sammenlignes med bomuldsstof, men er en mere forædlet type. Det vaskes på samme måde som fast bomuld, og kan også stryges. Poplin er utrolig robust og slidstærkt, selvom det er en meget finere og blødere stof en bomuld.

Hvad bruger man poplin til?

Det bruges til utroligt mange ting. Poplin er nok bedst kendt som skjortestof, da det typisk er det man syer heri. Men det kan meget mere. Sy f.eks. børnetøj, dametøj, super lækkert sengetøj, et legetæppe til en sød baby, og meget meget mere. Det kan rent ud sagt bruges til mange kreative projekter. Poplin er desuden super anvendeligt som foer stof i tøj. Det kan bruges som underkjole stof eller som foer i en jakke.

Da det som regel er en bomulds stof, er den åndbar og har fin sugeevne. Det er køligt om sommeren og lunt om vinteren. Her er der ikke noget der kradser, det føles blødt mod huden, og derfor er det også en god metervare at sy i, når du vil sy til børn eller baby. Man kan lave de fineste smækbukser, eller en fin luftig kjole til en lille prinsesse. Til de lidt større børn er det rigtig sødt at sy kjoler med rib i overdelen og en lækker poplinstof i bunden, som er god til at give en lidt ballon effekt i underdelen.

Se vores udvalg her.

 

0
  0
  Kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen